Adem ik eigenlijk wel goed?,

Blog van Eefje

Tijdens de 6-domeinen opleiding voor behandelaars krijg je enorm veel kennis en achtergrondinformatie over alle domeinen en de samenhang. Super logisch dat je dan ook bij jezelf te rade gaat.

Voeding en immuunsysteem waren leuk, maar wist ik al aardig wat van. Maar op het domein ademhaling kon ik nog wel het een en ander ontdekken. In de praktijk werk ik echt al heel erg lang met ademhaling, Het is een perfecte spiegel van je lichamelijke en fysieke status. Het vertelt je sneller en meer over jou dan je in woorden kunt zeggen.

Nu ben ik niet alleen fan van de ademhaling en de 6-domeinen. Ik ben ook fan van mijn sporthorloge. Zo leerde ik door mijn horloge dat ik vaak niet goed herstel van het sporten. Ik merkte ook dat ik in de wintermaanden minder goed herstel dan in de zomermaanden. Ik heb ik geleerd, door de combinatie van kennis en inzichten dat herstel makkelijker gaat in het eerste deel van de hormooncyclus.

Ik ben dus aan de slag gegaan met mijn ademhaling. In mijn warming-up ben ik de Wim Hof methode gaan gebruiken om me meer voor te bereiden. Tijdens het sporten heb ik meer aandacht gegeven aan de juiste ademtechnieken. Tijdens het rekken en strekken ben ik me vooral gaan focussen op de juiste herstel ademhaling om mijn lijf weer tot rust te brengen.

Het resultaat…..bizar. In het merendeel van de gevallen was ik na 24 uur weer hersteld volgens mijn hartslag variabele en ademritme. Ik had veel minder last van spiervermoeidheid en merkte een veel snellere opbouw in spiervermogen en conditie. Met deze simpele maar doordachte interventie heb ik mijn lijf weer veerkrachtiger gemaakt.

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *