Hoe kom je tot bewegen/sporten?

De afgelopen 2 jaar zijn we bezig met de Lets Get Fit en heb ik inmiddels al 3 fantastische groepen mogen begeleiden. Het mooie van dit programma is dat je aan de hand wordt meegenomen in de wereld van sport. Door de verschillende fasen die je door gaat, raak je er steeds vertrouwder mee.

Eerst starten we een aantal weken met het leren van verschillende oefeningen en manieren om te trainen. Later ga je met de groep aan de gang om te leren hoe je deze kan aanpassen zodat het voor jou een passende training is. Waar let je op? Wat voel ik in mijn lichaam gebeuren en wat is mijn grens? Waarna op het eind iedereen in staat is om zijn eigen training vorm te geven en af te stellen op zijn eigen behoeftes en doelen.

In de afgelopen groepen vond ik het leuk om te zien dat mensen weer vertrouwen krijgen in hun eigen lichaam en hun eigen kunnen. Regelmatig is er verbazing te zien als er een oefening zonder problemen wordt uitgevoerd waarvan ze aanvankelijk dachten dit nooit te kunnen. Zo sprong er laatst iemand zonder problemen op de hoge box. Waarna ze luid applaus kreeg van de gehele groep. Of dat er werd gezegd: “Wauw, je kunt gewoon je tenen aanraken met je handen. Wie had dat nou gedacht een aantal weken terug.”

Hieraan merk je ook dat de groep met elkaar groeit, elkaars doelen weten en elkaar ook wekelijks weer motiveren om net dat stapje extra te doen. Of om juist te accepteren dat die ene stap extra er vandaag even niet in zit. “Misschien gaat het volgende week weer beter. Kijk eens naar de stappen die je nu al hebt gemaakt, zo ga je vast snel weer verder.”

De gezelligheid, enthousiaste sfeer en groepsdynamiek maakt dat het elke week voor mij weer een feestje is om de les te geven. De huidige groep is bijna klaar en stuk voor stuk weten ze hun weg verder te vinden in andere sporten of beweegmogelijkheden. Als ik de reacties nu ook hoor heb ik direct weer zin om met een nieuwe groep te gaan beginnen om ook met hen weer dit soort resultaten te behalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *