Linda ter Woerds

Als ervaringsdeskundige van de overgang heb ik de begeleiding van een overgangsconsulent gemist!

Dit heeft mij gesterkt om de opleiding tot verpleegkundig overgangsconsulente aan de Breederode Hogeschool in Rotterdam te volgen. De feiten wijzen uit dat er zowel bij veel vrouwen, (huis)artsen en werkgevers/leidinggevenden nog te weinig kennis is over de overgang. En juist in deze fase zien we veel meer ziekmeldingen van vrouwen, terwijl we juist alle vrouwen duurzaam inzetbaar willen houden op de werkvloer. Juiste voorlichting en informatieverstrekking is hierbij cruciaal.

Linda ter Woerds

Ik ben Linda ter Woerds, getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen.

Sinds 2021 ben ik werkzaam als verpleegkundig overgangsconsulent.

Als verpleegkundig overgangsconsulent ben ik specifiek opgeleid in alle aspecten van de overgang en aan de hand van het analyseren van jouw klachtenpatroon kan ik je voorzien van behandel- en leefstijladviezen. Ik begeleid je en geef je voorlichting over de (vervroegde) overgang.

Over het algemeen zijn twee tot drie afspraken voldoende om de klachten van de overgang te verminderen of te verhelpen. Als het nodig of gewenst is, kan ik jou doorverwijzen naar een andere zorgprofessional. Ik werk samen met deskundigen op het gebied van o.a. bekkenfysiotherapie.

Een afspraak bij de overgangsconsulent

Mijn praktijk heet InBalans; ik probeer vrouwen die door de overgang uit balans zijn, weer InBalans te krijgen.


Een verwijzing van de huisarts voor een consult is niet nodig; je kunt mij dus rechtstreeks benaderen.

Het vastgestelde uurtarief voor een overgangsconsult van één uur bedraagt 87 euro. Het eerste consult duurt 90 minuten en kost € 132,00.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk (verpleegkundig-/verloskundig-) overgangsconsulenten, aangesloten bij de VVOC,  als je aanvullend bent verzekerd.
Weet je dit niet zeker? Neem dan contact op met jouw zorgverzekering.
Je kunt op de site van Zorgwijzer meestal eenvoudig zien welke zorgverzekeraars de consulten van de overgangsconsulent vergoeden.

Mijn diensten worden aangeboden op woensdagmiddag op de locatie VersGras SKB, locatie Winterswijk.